Læringshus Nærheden

PLHs opgave er at forbedre rammerne om vores dagligdag. Uanset om vi indretter kontormiljøer, der øger trivsel og videndeling, eller om vi designer en station, der skal være funktionel, overskuelig og sikker at opholde sig på – så er vores formål altid at forbedre brugernes livskvalitet.

[Rummets Sprog] har udviklet konceptet for fremtidens læringshus.

[RUMMETS SPROG] har haft det overordnet ansvar for at udvikle konceptet for et af Danmarks mest ambitiøse skoleprojekter til dato. Vi måtte tage til San Diego, Californien, for at hente den rette inspiration til skolen. Nærmere bestemt, de berømte High Tech High skoler, En skole der bliver mere end bare en skole, men et innovativt læringshus. En skole bygget til projektbaseret undervisning i et 2-lærersystemudviklet designprincipperne for både pædagogik og arkitektur, for det, der er et af de mest ambitiøse skoleprojekter i Danmark nogensinde. Et læringshus bygget til ren projektbaseret læring.

I 2016 var vi bygherrerådgivere og konceptudviklere for Høje Taastrup Kommune i deres storstilede skoleprojekt “Læringshuset Nærheden”. Vi havde til opgave at udvikle og skrive det pædagogisk-arkitektonisk konceptprogram, der udgør fundamentet for skolen, både med hensyn til det konkrete byggeri og visionen for en helt ny måde at drive skole på.

Bygherre
Høje Taastrup Kommune

Projekt
Konceptudvikling

Tidsramme
August 2015 – maj 2016

det er en fantastisk skole – den gad jeg godt at være barn i.

byggeriet blev vundet af – og vi glæder os til at se, hvordan de har omsat den store vision til konkrete mursten.